Effecten van een osteopathische behandeling op de ademhaling

In de context van de uitspraak van Hubermann, "Breathing is such a powerful tool for shifting one's state," verwijst hij naar de fysiologische ademhaling. Dit is de manier waarop het lichaam van nature ademhaalt zonder inmenging van de bewuste wil. De fysiologische ademhaling is een autonome, onbewuste activiteit van het lichaam die wordt gereguleerd door het ademhalingscentrum in de hersenstam.

Tijdens de fysiologische ademhaling ademt het lichaam in rust in en uit zonder dat er veel aandacht aan besteed hoeft te worden. Dit proces verloopt normaal gesproken onbewust en automatisch, maar kan ook bewust worden geregeld en gemanipuleerd om het lichaam te beïnvloeden. De fysiologische ademhaling is belangrijk voor het onderhoud van een stabiele zuur-basebalans en het transport van zuurstof en kooldioxide in het bloed.

Het bewustzijn van de fysiologische ademhaling kan ook gebruikt worden om stress te verminderen en het zenuwstelsel te reguleren. Door gericht te ademen, kan het lichaam ontspannen en kan de geest worden gekalmeerd. Dit kan helpen om stress en angst te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Osteopathische behandelingen van de longvliezen, ribben en diafragma, evenals het neurologisch verloop van de nervus phrenicus, kunnen de fysiologische ademhaling verbeteren en bevorderen. Deze behandelingen kunnen bijdragen aan het verminderen van spierspanning, het vergroten van de beweeglijkheid van de ribben en het vergroten van de capaciteit van het ademhalingssysteem. Dit kan resulteren in een betere zuurstofvoorziening en een meer ontspannen toestand van het lichaam en de geest

Geschreven door:

Kris Coelus D.O. M.R.O

Specialiteiten:
baby's hoofd- en schouderklachten long- en darmproblemen

Lees ook

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484