Vergoeding

 

 

Hoewel osteopathie steeds populairder wordt in Nederland, wordt het niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Veel mensen die gebruikmaken van osteopathie zijn daarom aangewezen op aanvullende verzekeringen. Niet alle zorgverzekeraars bieden echter een vergoeding voor osteopathie, en de hoogte van de vergoedingen kan sterk uiteenlopen. Daarnaast gelden er vaak bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld dat de osteopaat moet zijn aangesloten bij een erkende beroepsvereniging.

Als je overweegt om gebruik te maken van osteopathie, is het daarom belangrijk om goed te kijken naar de vergoedingen van je zorgverzekeraar en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Zo voorkom je verrassingen achteraf en kun je wellicht een deel van de kosten vergoed krijgen.

Heb je een afspraak gemaakt en annuleer je binnen de 24u voor aanvang van je afspraak, of kom je niet opdagen, dan behouden we het recht om het consult in rekening te brengen.

  • CZ: CZ biedt een vergoeding voor osteopathie in hun aanvullende verzekeringen. Het bedrag en de voorwaarden verschillen per pakket. Voor de meest uitgebreide aanvullende verzekering geldt bijvoorbeeld een vergoeding van maximaal €500 per jaar.
  • Menzis: Menzis biedt een vergoeding voor osteopathie in hun aanvullende verzekeringen. De vergoeding is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Voor het meest uitgebreide pakket geldt bijvoorbeeld een vergoeding van €40 per behandeling, tot een maximum van €400 per jaar.
  • VGZ: VGZ biedt een vergoeding voor osteopathie in hun aanvullende verzekeringen. De vergoeding is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Voor het meest uitgebreide pakket geldt bijvoorbeeld een vergoeding van €45 per behandeling, tot een maximum van €450 per jaar.
  • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis biedt een vergoeding voor osteopathie in hun aanvullende verzekeringen. Het bedrag en de voorwaarden verschillen per pakket. Voor het meest uitgebreide pakket geldt bijvoorbeeld een vergoeding van €40 per behandeling, tot een maximum van €500 per jaar.
  • De Friesland: De Friesland biedt een vergoeding voor osteopathie in hun aanvullende verzekeringen. Het bedrag en de voorwaarden verschillen per pakket. Voor het meest uitgebreide pakket geldt bijvoorbeeld een vergoeding van €50 per behandeling, tot een maximum van €400 per jaar.
  • ONVZ: ONVZ biedt een vergoeding voor osteopathie in hun aanvullende verzekeringen. Het bedrag en de voorwaarden verschillen per pakket. Voor het meest uitgebreide pakket geldt bijvoorbeeld een vergoeding van €50 per behandeling, tot een maximum van €1.000 per jaar.

 

 

 

Lees ook

`
Titel: Osteopathie bij bekkeninstabiliteit: wat kan het voor u betekenen? Als u last heeft van bekkeninstabiliteit, bent u niet alleen. Dit probleem ...
bekkeninstabiliteit osteopathie behandeling pijn balans spieren gewrichten bloedcirculatie zwangerschap
Voorkeurshouding bij baby's en osteopathie: hoe kan het helpen? Als ouder wil je altijd dat je baby gezond en gelukkig is. Maar soms kunnen er proble...
voorkeurshouding baby osteopathie
Osteopathie bij Rugklachten   Symptomen van rugklachten Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij zowel jonge als oudere volwassenen en kunn...
rugklachten osteopathie mobilisaties beweeglijkheid houding bewegingspatroon algehele gezondheid stress verminderen.

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484