Indicaties

Indicaties voor osteopathie

Osteopathie kan ingezet worden bij een breed scala aan klachten en aandoeningen. De therapie richt zich op het verbeteren van de algehele gezondheid en het herstellen van de balans in het lichaam. Osteopathie kan hierbij helpen door de onderliggende oorzaken van de klachten aan te pakken en niet alleen de symptomen te bestrijden.

Enkele indicaties waarvoor osteopathie ingezet kan worden zijn:

  1. Rugklachten: Osteopathie kan helpen bij het behandelen van rugklachten, zoals hernia's, stijfheid, en spierpijn. De behandeling richt zich op het herstellen van de balans in de wervelkolom en het verminderen van de druk op de zenuwen.
  2. Hoofdpijn: Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, zoals migraine of spanningshoofdpijn. Osteopathie kan hierbij helpen door de bloedtoevoer naar het hoofd te verbeteren en de spierspanning in de nek en schouders te verminderen.
  3. Buikklachten: Osteopathie kan helpen bij diverse buikklachten, zoals prikkelbare darmsyndroom (PDS), obstipatie, en maagklachten. De behandeling richt zich op het verminderen van spanning in de buikholte en het verbeteren van de beweeglijkheid van de organen.
  4. Ademhalingsproblemen: Osteopathie kan helpen bij ademhalingsproblemen, zoals astma, bronchitis, en hyperventilatie. De behandeling richt zich op het verbeteren van de longfunctie en het verminderen van spanning in de spieren die betrokken zijn bij de ademhaling.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de indicaties waarvoor osteopathie ingezet kan worden. Het is belangrijk om te benadrukken dat osteopathie altijd maatwerk is en dat de behandeling afgestemd wordt op de specifieke klachten en behoeften van de patiënt. Als je overweegt om gebruik te maken van osteopathie, is het altijd raadzaam om advies te vragen aan een erkende osteopaat.

Osteopathische behandeling van een baby

Lees ook

`
Titel: Osteopathie bij bekkeninstabiliteit: wat kan het voor u betekenen? Als u last heeft van bekkeninstabiliteit, bent u niet alleen. Dit probleem ...
bekkeninstabiliteit osteopathie behandeling pijn balans spieren gewrichten bloedcirculatie zwangerschap
Voorkeurshouding bij baby's en osteopathie: hoe kan het helpen? Als ouder wil je altijd dat je baby gezond en gelukkig is. Maar soms kunnen er proble...
voorkeurshouding baby osteopathie
Osteopathie bij Rugklachten   Symptomen van rugklachten Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij zowel jonge als oudere volwassenen en kunn...
rugklachten osteopathie mobilisaties beweeglijkheid houding bewegingspatroon algehele gezondheid stress verminderen.

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484