Bekkeninstabiliteit: hoe osteopathie kan helpen

bekkeninstabiliteit osteopathie behandeling pijn balans spieren gewrichten bloedcirculatie zwangerschap

Titel: Osteopathie bij bekkeninstabiliteit: wat kan het voor u betekenen?

Als u last heeft van bekkeninstabiliteit, bent u niet alleen. Dit probleem komt vaak voor bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. In dit blogartikel zullen we bespreken wat bekkeninstabiliteit is, hoe vaak het voorkomt in Nederland en hoe osteopathie kan helpen bij het behandelen van dit probleem.

Wat is bekkeninstabiliteit? 

Bekkeninstabiliteit is een aandoening waarbij de gewrichten in het bekkengebied te beweeglijk zijn en daardoor niet stabiel genoeg zijn. Dit kan leiden tot pijn en ongemak in de heupen, billen en/of rug. Bekkeninstabiliteit kan het gevolg zijn van zwangerschap, bevalling, overbelasting, trauma of gewoon slijtage door veroudering.

Hoe vaak komt het voor in Nederland? 

Naar schatting heeft ongeveer 1 op de 5 vrouwen last van bekkeninstabiliteit tijdens of na de zwangerschap. Het is echter niet alleen een probleem voor vrouwen, want ook mannen kunnen er last van hebben. Ongeveer 8% van de mannen heeft last van bekkeninstabiliteit. Dit laat zien dat het een veelvoorkomend probleem is.

Wat kan een osteopathische behandeling van invloed hebben? 

Osteopathie is een behandelmethode die zich richt op het herstellen van de balans in het lichaam. Bij bekkeninstabiliteit kan een osteopathische behandeling helpen om de spieren en gewrichten in het bekkengebied te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren. Hierdoor kan de pijn verminderen en het bewegingsbereik vergroten. Ook kan een osteopathische behandeling helpen om de balans in het hele lichaam te herstellen, waardoor de kans op terugkerende klachten wordt verkleind.

Conclusie 

Bekkeninstabiliteit kan een pijnlijke en vervelende aandoening zijn, maar gelukkig zijn er behandelmogelijkheden beschikbaar. Osteopathie kan een effectieve behandeling zijn om de symptomen van bekkeninstabiliteit te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Als u last heeft van bekkeninstabiliteit, overweeg dan om een afspraak te maken bij OsteosOnline om te zien of osteopathie u kan helpen bij het beheersen van uw symptomen en het verbeteren van uw algehele gezondheid.

Tags: bekkeninstabiliteit, osteopathie, behandeling, pijn, balans, spieren, gewrichten, bloedcirculatie, zwangerschap.

 

Geschreven door:

Julie Buschmann D.O. M.R.O

Specialiteiten:
vrouwen en baby's endometriose infertiliteit bekkeninstabiliteit

Lees ook

Waarom osteopathie een plek verdient binnen de huidige gezondheidszorg Osteopathie valt in Nederland onder het label ‘alternatieve geneeswijzen’, maa...

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484