Dordrecht

Welkom bij onze praktijk in Middelburg. Al onze osteopaten zijn gecertificeerd en aangesloten bij zorgverzekeraars. Ze plaatsen jou centraal en gebruiken alleen veilige en efficiënte behandeltechnieken. Add Image

Afspraak
Uw eerste afspraak

Allereerst kun je verwachten dat de osteopaten bij OsteosOnline professionals zijn die zich constant proberen te ontwikkelen.

De behandeling begint met een grondig onderzoek en vindt plaats in een ontspannen sfeer, waarbij goed geluisterd wordt naar je problemen. Na een gedegen lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan besproken in overleg met jou.

Vervolgens start de behandeling met een op maat gemaakte aanpak, afgestemd op jouw specifieke behoeften en klachten.

Als je het prettig vindt mag je een loszittende sportbroek of shirt aanhouden in overleg met de behandelaar.

Wat kan ik verwachten van een behandeling

Bij een bezoek aan de osteopaat kun je het volgende verwachten:

Intakegesprek: De osteopaat zal vragen stellen over de medische geschiedenis, eventuele klachten en eerdere behandelingen. Het is handig om relevante medische dossiers mee te nemen, zoals röntgen- of MRI-verslagen en conclusies van therapeuten waar je eerder geweest bent.

Lichamelijk onderzoek: De osteopaat zal een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de houding, beweging en eventuele pijnpunten van je te beoordelen. Hierna zal een behandelplan worden opgesteld in overleg.

Behandeling: Afhankelijk van de bevindingen kan de osteopaat zachte manuele technieken gebruiken om de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen of wat hardere mobilisaties of manipulaties. De behandeling is over het algemeen zacht en afgestemd op het comfort

Advies en vervolgafspraken: De osteopaat kan advies geven over oefeningen, houdingen of activiteiten die je kunnen helpen. Ook kan er een vervolgafspraak worden ingepland indien nodig.

Voorbereiding: Deze website is een tool om veel meer te weten te komen over wat een osteopaat doet. Ter informatie kunnen we de video aanraden lager op de pagina met de naam: Hoe ziet een behandeling er uit?

Wat neemt u mee

Bij een bezoek aan de osteopaat neem je het volgende mee:

Je medisch dossier als je er één hebt: Dit kan onder andere röntgen- of MRI-verslagen bevatten, evenals conclusies van therapeuten waar u eerder bent geweest.

Een lijst van medicatie die genomen wordt.

Een handdoek voor op de behandeltafel.

Loszittende kleding, als je dat prettig vindt.

Soms is het handig om van tevoren een lijstje op te sommen met dingen die jijzelf écht belangrijk vindt te melden in het eerste vraaggesprek.

 

Uw kind heeft een afspraak

Bij een bezoek aan de osteopaat met je kind kun je het volgende verwachten:

Intakegesprek: De osteopaat zal vragen stellen over de medische geschiedenis van je kind, eventuele klachten en eerdere behandelingen. Het is handig om relevante medische dossiers mee te nemen, zoals röntgen- of MRI-verslagen en conclusies van therapeuten waar je kind eerder is geweest.

Lichamelijk onderzoek: De osteopaat zal een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de houding, beweging en eventuele pijnpunten van je kind te beoordelen.

Behandeling: Afhankelijk van de bevindingen kan de osteopaat zachte manuele technieken gebruiken om de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen. De behandeling is over het algemeen zacht en afgestemd op het comfort van het kind.

Advies en vervolgafspraken: De osteopaat kan advies geven over oefeningen, houdingen of activiteiten die jouw kind kunnen helpen. Ook kan er een vervolgafspraak worden ingepland indien nodig.

Knuffel meenemen: Het is aan te raden om een knuffel mee te nemen zodat de kleine zich meer op zijn gemak voelt tijdens de behandeling.

Voorbereiding van het kind: Licht je kind goed in over waar het naartoe gaat en wat er gaat gebeuren. Het kan helpen om samen de website van de praktijk te bekijken en de behandelaar alvast te laten zien, zodat het bezoek vertrouwd aanvoelt.

Wanneer beter meteen naar arts

Hoewel osteopathie effectief kan zijn voor veel klachten, zijn er situaties waarin het beter is om een arts te raadplegen. Ga naar een arts als je:

– Acute of ernstige pijn hebt die plotseling is ontstaan en niet verbetert.
– Koorts hebt die langer dan een paar dagen aanhoudt.
– Onverklaarbaar gewichtsverlies of nachtzweten ervaart.
Neurologische symptomen hebt zoals gevoelloosheid, zwakte of verlamming.
– Plotselinge ademhalingsproblemen hebt.
– Veranderingen in zicht of spraak opmerkt.
Borstpijn ervaart, vooral als deze naar je arm of kaak uitstraalt.
Bloed in je ontlasting of urine opmerkt.
– Aanhoudende braken of diarree hebt.

Bij twijfel is het altijd verstandig om eerst een arts te raadplegen om ernstige aandoeningen uit te sluiten.

Vergoeding

Het is de verantwoordelijkheid van patiënten om na te gaan of ze vergoed worden voor alternatieve geneeswijzen, zoals osteopathie.

Dit kunt u terugvinden in de polis van uw zorgverzekeraar.

Meestal worden dergelijke behandelingen gedeeltelijk vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft.

Het is daarom raadzaam om uw verzekeringspolis te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over de dekking en eventuele vergoedingen.

Ik heb een behandeling maar ben ziek

Het liefst ontvangen we afmeldingen buiten de 24-uur limiet.

Soms zijn er echter onverwachte problemen, zoals zelf ziek zijn of een ziek kind hebben, waardoor je niet kunt komen opdagen.

In de bevestigingsmail staat het telefoonnummer van de betreffende osteopaat. Neem even contact op om te bespreken hoe we dit het beste kunnen oplossen.

Veel gestelde vragen
Erkende osteopaten

Bij OsteosOnline werken uitsluitend osteopaten die een erkend diploma hebben behaald en de titel D.O. (Diploma in Osteopathie) achter hun naam mogen voeren. Dit betekent dat ze voldoen aan de strenge opleidingseisen en beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om patiënten veilig en effectief te behandelen.

Daarnaast zijn alle osteopaten die bij OsteosOnline werkzaam zijn aangesloten bij het beroepsregister, wat zorgt voor extra zekerheid. Door deze registratie komen de behandelingen in aanmerking voor terugbetaling door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polisvoorwaarden. Dit biedt niet alleen een garantie van kwaliteit, maar ook financiële voordelen voor patiënten.

Persoonlijke aanpak

Bij OsteosOnline hanteren we een persoonlijke aanpak, waarbij elke patiënt centraal staat. Onze osteopaten werken holistisch, wat betekent dat we niet alleen kijken naar de specifieke klacht waarmee je komt, maar naar het lichaam als geheel.

Elke patiënt krijgt bij ons een unieke behandeling, volledig afgestemd op zijn of haar specifieke behoeften. Of je nu komt met rugklachten, chronische pijn, stress of andere ongemakken, we zoeken altijd naar de onderliggende oorzaken van je klachten en richten ons op het herstellen van de balans in je lichaam.

Onze osteopaten werken samen met jou aan een op maat gemaakte behandeling, zodat je niet alleen van je klachten afkomt, maar ook sterker en gezonder uit het proces komt.

Veiligheid en kwaliteit

Bij OsteosOnline staan veiligheid en kwaliteit voorop in alles wat we doen. Onze osteopaten beschikken over een erkend diploma vanuit Nederland of België, waarmee ze voldoen aan de hoogste opleidingsstandaarden binnen de osteopathie. Dit biedt de garantie dat je in veilige en deskundige handen bent.

We blijven continu werken aan onze expertise door middel van nascholing en blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Tijdens regelmatige praktijkbijeenkomsten delen we deze kennis onderling, zodat we elkaar kunnen versterken en patiënten altijd de best mogelijke zorg bieden.

Elke techniek die we toepassen, wordt zorgvuldig en veilig uitgevoerd. Mocht er twijfel zijn over de aard van je klachten, voeren we altijd safety-testen uit om ervoor te zorgen dat de behandeling passend en veilig is. Indien nodig, zullen we je doorverwijzen naar je huisarts of specialist voor verder onderzoek.

Zo ben je bij OsteosOnline verzekerd van een professionele en veilige behandeling, met oog voor jouw gezondheid en welzijn.

Effecten van een behandeling

Een osteopathische behandeling kan een breed scala aan positieve effecten hebben op zowel het lichaam als de geest.

Veel patiënten ervaren pijnverlichting, doordat de behandeling gericht is op het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van spanning in de weefsels.

Daarnaast kan osteopathie helpen bij het verminderen van stress, doordat het de balans in het zenuwstelsel herstelt en spanning in het lichaam vermindert.

Verbeterde mobiliteit is een ander vaak genoemd resultaat, doordat de behandeling zich richt op het herstellen van de bewegingsvrijheid in gewrichten en spieren.

Veel patiënten merken ook een gebalanceerd energieniveau, omdat het lichaam efficiënter gaat functioneren na de behandeling.

Tot slot kan een osteopathische behandeling bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, doordat het lichaam zich beter kan ontspannen en herstellen tijdens de nacht.

Deze effecten dragen samen bij aan een algeheel gevoel van welzijn en balans in het lichaam.

De eerste 24 uur na een behandeling

Na een osteopathische behandeling kunnen er in de eerste 24 uur verschillende reacties optreden, omdat de behandeling invloed heeft op het onbewuste zenuwstelsel. Dit deel van je zenuwstelsel speelt een belangrijke rol in het reguleren van processen zoals spijsvertering, hartslag en ademhaling.

Het wordt over het algemeen afgeraden om de eerste 24 uur intensief te sporten. Dit komt doordat je lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de veranderingen die tijdens de behandeling zijn aangebracht. Overbelasting kan het herstelproces verstoren.

Vermoeidheid kan voorkomen, omdat je lichaam hard aan het werk is om zich te herstellen.

Daarnaast kun je lichte veranderingen in de spijsvertering ervaren, zoals meer activiteit of juist een tijdelijk trager gevoel.

Sommige mensen voelen zich ook wat duf of licht in het hoofd na de behandeling, wat een gevolg is van de invloed op het zenuwstelsel en de doorbloeding.

Het is belangrijk om je lichaam de kans te geven om deze veranderingen te verwerken door voldoende rust te nemen en het herstel de ruimte te geven die het nodig heeft.

Deze mensen gingen jou voor

Cross fitter

Maxime met baby

Rianne

Yordi

Hoe ziet een behandeling eruit?

Arjan de voogd

D.O. M.R.O.

Gespecialseerd in:

Algemene osteopathie

Baby’s

Koen Meijers

D.O. M.R.O.

Gespecialseerd in:

Voorkeurshouding baby’s

Schedelafplatting baby’s

Pijnklachten na operatie

Rugklachten

 

Demis Blaasse

D.O. M.R.O

Gespecialseerd in:

Baby’s

Rug en nek

Sportblessures

Disbalans

Hoofdpijnklachten

Pijnklachten

7449

Hoofdpijnklachten

2776

Rugpijnklachten

1637

Nek- en schouderklachten

4103

Vermoeidheidsklachten

5731

Angstklachten

2581

Baby’s met krampjes

1116

Buikpijn en misselijkheid

1102

Bij OsteosOnline zetten we data-analyse in om uw zorgervaring voortdurend te verbeteren. Door uw feedback te combineren met behandelgegevens, passen we onze behandelingen aan en bieden we gepersonaliseerde zorg die specifiek op uw behoeften is afgestemd. Ons doel is om niet alleen te behandelen, maar ook om uw gezondheidsuitkomsten te begrijpen en te verbeteren.

Recente Artikelen

Meest voorkomende vragen

Vragen over de behandeling

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de behandeling. Of je nu wilt weten hoe een behandeling verloopt of wat je kunt verwachten na afloop, we hebben alle informatie voor je op een rij gezet. Neem gerust een kijkje om meer te weten te komen over jouw behandelingsproces.

Hoe verloopt een behandeling?

De behandeling begint met een grondig onderzoek en vindt plaats in een ontspannen sfeer, waarbij goed geluisterd wordt naar je problemen. Na een gedegen lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan besproken in overleg met jou. Vervolgens start de behandeling met een op maat gemaakte aanpak, afgestemd op jouw specifieke behoeften en klachten.

Wat kan ik verwachten na een behandeling?

Allereerst kun je verwachten dat de osteopaten bij OsteosOnline professionals zijn die zich constant proberen te ontwikkelen. De behandeling begint met een grondig onderzoek en vindt plaats in een ontspannen sfeer, waarbij goed geluisterd wordt naar je problemen. Na een gedegen lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan besproken in overleg met jou. Vervolgens start de behandeling met een op maat gemaakte aanpak, afgestemd op jouw specifieke behoeften en klachten.

Vanaf welke leeftijd behandelen jullie baby’s?

We behandelen baby's indien nodig al in de eerste week als er zichtbare problemen zijn, zoals een nek die vastzit. Bij voorkeur behandelen we baby's op de leeftijd van 3 à 4 weken, omdat ze dan al een beetje gewend zijn aan prikkels. We zien baby's, peuters en kinderen van alle leeftijden. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen voor advies en informatie.

Ik heb een behandeling gepland maar ben ziek

Het liefst ontvangen we afmeldingen buiten de 24-uur limiet. Soms zijn er echter onverwachte problemen, zoals zelf ziek zijn of een ziek kind hebben, waardoor je niet kunt komen opdagen. In de bevestigingsmail staat het telefoonnummer van de betreffende osteopaat. Neem even contact op om te bespreken hoe we dit het beste kunnen oplossen.

Wanneer ga je beter meteen naar de arts?

Hoewel osteopathie effectief kan zijn voor veel klachten, zijn er situaties waarin het beter is om een arts te raadplegen. Ga naar een arts als je:

- Acute of ernstige pijn hebt die plotseling is ontstaan en niet verbetert.
- Koorts hebt die langer dan een paar dagen aanhoudt.
- Onverklaarbaar gewichtsverlies of nachtzweten ervaart.
- Neurologische symptomen hebt zoals gevoelloosheid, zwakte of verlamming.
- Plotselinge ademhalingsproblemen hebt.
- Veranderingen in zicht of spraak opmerkt.
- Borstpijn ervaart, vooral als deze naar je arm of kaak uitstraalt.
- Bloed in je ontlasting of urine opmerkt.
- Aanhoudende braken of diarree hebt.

Bij twijfel is het altijd verstandig om eerst een arts te raadplegen om ernstige aandoeningen uit te sluiten.

Voldoen jullie aan de plato-eis?

Ja, wij voldoen aan de PLATO-eis. De PLATO-eis verwijst naar de richtlijnen en kwaliteitsnormen die zijn opgesteld door het PLATO (Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie), een organisatie die zich richt op de kwaliteitsborging van medische en paramedische opleidingen in Nederland. Deze eisen zorgen ervoor dat opleidingen voldoen aan hoge standaarden op het gebied van inhoud, didactiek en praktijkervaring.

Osteopathie is een post-HBO opleiding op universitair niveau. Dit betekent dat onze osteopaten een uitgebreide en diepgaande opleiding hebben gevolgd, die bestaat uit zowel theoretische kennis als praktijkervaring. Onze opleidingen voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen en richtlijnen die door PLATO zijn vastgesteld, wat garandeert dat onze behandelaars goed opgeleid en bekwaam zijn in hun vakgebied.

Zijn jullie aangesloten bij ziekteverzekeraar?

Onze osteopaten zijn aangesloten bij het beroepsregister, wat betekent dat veel ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijke) vergoedingen bieden voor osteopathie behandelingen. Echter, het is belangrijk dat je zelf je polisvoorwaarden nakijkt om te zien of osteopathie in jouw verzekering is opgenomen en in hoeverre de behandelingen vergoed worden. Als je goed verzekerd bent, krijg je meestal een deel van de behandeling terug. Voor specifieke informatie kun je contact opnemen met je verzekeraar.

Hoeveel krijg ik vergoed?

Onze osteopaten zijn aangesloten bij het beroepsregister, wat betekent dat veel ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijke) vergoedingen bieden voor osteopathiebehandelingen. Het is belangrijk om zelf je polisvoorwaarden na te kijken om te zien of osteopathie in jouw verzekering is opgenomen en in hoeverre de behandelingen vergoed worden. Als je goed verzekerd bent, krijg je meestal een deel van de behandeling terug. Voor specifieke informatie over de vergoedingen kun je contact opnemen met je verzekeraar.

Kan ik de behandeling inbrengen?

Ja, je kunt de behandeling indienen bij je verzekeraar. De factuur wordt digitaal verstuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres. Als je verzekerd bent voor osteopathie, kun je deze factuur zelf indienen bij je zorgverzekeraar. De tarieven voor onze behandelingen staan vermeld op onze website en hierover kan niet worden onderhandeld.

Vragen over de de vergoeding

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over vergoedingen. Bekijk of je behandeling wordt gedekt en hoe je een aanvraag kunt indienen. We helpen je graag verder bij al je vragen over de vergoeding.

Bij welke aandoeningen hebben jullie goede resultaten?

nl_NLDutch