Voorkeurshouding bij baby's en osteopathie: hoe kan het helpen?

voorkeurshouding baby osteopathie

Voorkeurshouding bij baby's en osteopathie: hoe kan het helpen?

Als ouder wil je altijd dat je baby gezond en gelukkig is. Maar soms kunnen er problemen ontstaan, zoals voorkeurshouding. Wat is dit precies en wat kun je eraan doen? In dit artikel bespreken we wat voorkeurshouding is, hoe vaak het voorkomt in Nederland en hoe osteopathie kan helpen bij het behandelen van deze aandoening.

Wat is voorkeurshouding bij baby's?

Voorkeurshouding bij baby's is een aandoening waarbij een baby een voorkeur heeft om zijn of haar hoofd naar één kant te draaien. Het komt meestal voor als gevolg van de geboorte, wanneer de nekspieren van de baby nog niet volledig zijn ontwikkeld. Voorkeurshouding kan leiden tot afplatting van de schedel en nekpijn. Het kan ook leiden tot problemen met de ontwikkeling van de motoriek en andere gezondheidsproblemen.

Hoe vaak komt voorkeurshouding voor in Nederland?

In Nederland heeft ongeveer 20% van de baby's last van voorkeurshouding. Het komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes en bij baby's die te vroeg zijn geboren of een laag geboortegewicht hebben. Het is belangrijk om voorkeurshouding vroeg te herkennen en te behandelen om latere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wat kan een osteopathische behandeling van invloed hebben?

Een osteopathische behandeling kan effectief zijn bij de behandeling van voorkeurshouding bij baby's. Een osteopaat kan de nek en rug van de baby voorzichtig mobilseren om de spieren te ontspannen en de beweging te verbeteren. Dit kan helpen om de druk op de schedel te verminderen en de afplatting van de schedel te corrigeren. Bovendien kan een osteopaat advies geven over hoe je als ouder de baby kunt helpen om zijn of haar hoofd te draaien en om bepaalde oefeningen te doen om de motorische ontwikkeling te verbeteren.

Als u last heeft van voorkeurshouding bij uw baby, is het raadzaam om een afspraak te maken bij OsteosOnline om te zien of osteopathie kan helpen bij het beheersen van uw symptomen en het verbeteren van de algehele gezondheid van uw baby. Onze ervaren osteopaten kunnen een op maat gemaakt behandelplan opstellen om de spanning in de nek en schouders van uw baby te verminderen, de beweging te bevorderen en de ontwikkeling te ondersteunen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Bekijk hier de osteopathische behandeling van een baby 

Tags: voorkeurshouding, baby, osteopathie.

Geschreven door:

Koen Meijers D.O. M.R.O

Specialiteiten:
voorkeurshouding en schedelafplatting pijnklachten na operatie rugklachten

Lees ook

Het hersen-lichaam contract is een concept dat verwijst naar de relatie tussen ons brein en ons lichaam. Het idee is dat ons lichaam signalen stuurt n...
In de context van de uitspraak van Hubermann, "Breathing is such a powerful tool for shifting one's state," verwijst hij naar de fysiologische ademhal...
Stress is een normale reactie van ons lichaam op een bedreigende situatie. Het kan ons helpen om alert te blijven en snel te reageren, maar wanneer st...

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484