Wat doet een osteopaat

Als osteopaat heb ik veel gemeen met een getrainde muzikant. Net zoals een muzikant ben ik getraind om te luisteren. In dit geval te luisteren naar de  harmonie van het menselijk lichaam met mijn handen en eventuele disharmonieen op te merken. Een ervaren musicus kan bijvoorbeeld een vals noot in een concert horen en weten waar het vandaan komt. Op dezelfde manier kan ik, als osteopaat, disharmonie voelen in het menselijk lichaam en weten waar het vandaan komt.

Net zoals een muzikant getraind is om harmonie te begrijpen, ben ik getraind om de trillingen en pulsaties in het menselijk lichaam te voelen en te begrijpen. Ik luister naar de ademhaling, het hart en de andere trillingen in het lichaam en gebruik mijn handen als instrument om de bron van de disharmonie te vinden. Door mijn handen op de patiënt te leggen, kan ik voelen waar er “blokkades” zijn en deze behandelen met manuele technieken om de beweging en kracht in het lichaam te herstellen.

Mijn doel als osteopaat is om mijn patiënten te helpen gezond te worden en gezond te laten blijven. Ik benader de patiënt als geheel, in plaats van in delen op te delen. Door mijn handen te gebruiken als diagnostisch hulpmiddel, kan ik relaties leggen in het lichaam van de patiënt en helpen om het lichaam weer in harmonie te brengen. Gestoeld op neurologische, anatomische, fysiologische, embryologische kennis.

De mix van deze kennis en de dialoog die ik met de patiënt heb zorgen ervoor dat er via een gepaste behandelstrategie het gepaste resultaat kan bekomen worden.

Op deze manier kunnen we de patiënt helpen om weer in harmonie te komen, zoals de muzikanten in een orkest samenwerken om een harmonieus concert te creëren.

Geschreven door:

Kris Coelus D.O. M.R.O

Specialiteiten:
baby's hoofd- en schouderklachten long- en darmproblemen

Lees ook

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484