Osteopathie voor baby's en pasgeborenen in Etten-Leur, Dordrecht, Ouddorp, Helmond en Middelburg


Baby's worden zachtjes behandeld en genieten van de behandeling.

Onrustig kindje

Onrustige kindjes zien we veelvuldig in de praktijk. De oorzaak van de onrust ligt vaak in de bevalling. Als het kindje het geboortekanaal passeert kunnen er veel krachten op het nekje en de schedelbasis komen. Als deze krachten te hard en te snel aankomen of niet op de juiste manier verdeeld worden over de botdelen kunnen er fixaties ontstaan in deze regio. De onrust komt dan ook het meeste voor als er steun word genomen op het nekje bijvoorbeeld in ruglig en het aan en uitkleden over het hoofdje. Andere symptomen van onrust zijn, wapperen met de armen en benen, kreunen, vele de hik, ballen van de vuistjes en alleen te troosten zijn bij pappa en mamma. Uw osteopaat kan uw onrustige baby ontdoen van de stressfactor in de nek en de schedelbasis middels zachte technieken waar u uw onrustige baby weer in de rust kan brengen.

Na slechts 1 behandeling had ik een heel nieuwe baby. Veel meer lachen en eindelijk doorslapen. Echt een klein wonder wat er is gebeurd

Krampjes

Uw baby kan wel een geplaagd worden door krampjes. Krampen kunnen verschillende oorzaken hebben in het lijfje van uw baby. Uiteraard kan het zijn dat uw baby niet tegen producten kan die u zelf inneemt of in de fles voeding zitten. Maar ook kunnen er fysieke oorzaken zijn voor krampjes zoals een verstoring van het zenuwstelsel wat zijn oorsprong in de nek heeft of spanning van het verteringsstelsel zelf. Een darm die in zijn beweeglijkheid gestoord is kan ongemak en kramp geven. Uw osteopaat kan dit feilloos opsporen en vrijmaken met zachte technieken in de buik of op de schedel van uw kindje.

Zelf heb ik het niet ervaren. Maar bij onze dochter zagen we gelijk na de eerste behandeling dat ze rustiger was. Ook tijdens de behandeling was ze erg rustig.

Reflux

Reflux is een vervelende klacht voor ouder en kind. Uw baby kan soms mondjes geven maar als dit buitensporig wordt en na elke voeding wordt het als reflux bestempeld. De maag van uw kindje moet nog zijn positie vinden in de buikholte. Als de maag nog te ver naar buiten gedraaid staat kan het orgaan zich niet afsluiten ten opzichte van de slokdarm. Op deze manier kan de maaginhoud terugvloeien in de slokdarm en geeft het kindje terug spuug op. Reflux is een moeilijke klacht maar u osteopaat is er op getraind de maag vrij te maken in zijn beweging zodat de klep zich goed kan sluiten. Hiernaast kan deze de bezenuwing manueel optimaliseren op de maag goed zijn werk te laten doen.

Na de behandeling heb ik te horen gekregen of mijn zoon lichamelijk wat mankeerde. Dat was dus niet het geval. Op kennis van de Osteopaat te horen gekregen dat de spieren aan een kant vast zaten. Na enkele keer was het niet meer nodig om langs te komen omdat de minimale afplatting van t hoofdje verholpen was.

Voorkeurshouding / afplatting schedel:

veel pasgeborenen hebben een voorkeurshouding. Omdat alle kindjes tegenwoordig op de rug moeten liggen is deze voorkeur een probleem geworden bij het afplatten van de schedel. Bekijk uw kindje eens van uit de positie bovenaf op de kruin. Staan de oortjes op één lijn? Is het bolletje mooi symmetrisch rond? Heel vaak worden afplattingen door de ouders zelfs gemist. Vanuit krachten die op de schedel inwerken tijdens de bevalling kunnen er fixaties ontstaan op de schedelbasis en de atlas. Als deze fixatie zo hard is dat er een voorkeurshouding volgt, laat de zwaartekracht de vervormbare botten afplatten. Uw osteopaat kan deze fixaties en snel en eenvoudig uithalen waarna de ouders er alles aan moeten doen om het kindje een andere rotatie uit te lokken en zo de voorkeur en afplatting op te lossen.

Het was erg mooi om te zien maar gelukkig zat er niet veel dwars bij onze dochter. De dingen die behandeld zijn waren minimaal en nu na de behandeling helemaal weg. - Jolijn van Dooren

Deel deze informatie via facebook