Het hersen-lichaam contract

Het hersen-lichaam contract is een concept dat verwijst naar de relatie tussen ons brein en ons lichaam. Het idee is dat ons lichaam signalen stuurt naar ons brein over hoe het zich voelt en wat het nodig heeft, terwijl ons brein signalen stuurt naar ons lichaam om acties uit te voeren. Deze signalen worden gecommuniceerd via chemische stoffen zoals hormonen en neurotransmitters.

Een belangrijk onderdeel van het hersen-lichaam contract is het concept van homeostase, wat verwijst naar het vermogen van het lichaam om een stabiele interne omgeving te handhaven. Dit betekent dat ons lichaam voortdurend werkt om onze temperatuur, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en andere lichaamsfuncties in balans te houden. Als er een verstoring optreedt, stuurt het lichaam signalen naar het brein om actie te ondernemen, bijvoorbeeld door honger of dorst te signaleren als er behoefte is aan voedsel of water.

Een ander belangrijk aspect van het hersen-lichaam contract is de rol van emoties en stemmingen. Emoties en stemmingen kunnen worden beïnvloed door chemische stoffen zoals dopamine en serotonine. Deze stoffen kunnen worden beïnvloed door zowel lichamelijke als geestelijke activiteiten, zoals lichaamsbeweging, voeding en mindfulness meditatie.

Kortom, het hersen-lichaam contract beschrijft de constante communicatie tussen ons brein en ons lichaam en hoe deze communicatie ons welzijn en onze gezondheid beïnvloedt. Het begrijpen van deze relatie kan ons helpen om beter voor ons lichaam te zorgen en ons geestelijk welzijn te verbeteren.

Waarom bevindt het neurale gebied dat in de hersenstam de ademhaling controleert zich op een unieke positie?

De neurale gebied in de hersenstam die de ademhaling controleert, bevindt zich in een unieke positie. Dit komt omdat het de enige autonome functie is die we kunnen beïnvloeden en controleren met onze wilskracht en bewuste inspanning. Dit geeft ons de mogelijkheid om bewust onze ademhaling te veranderen en te beheersen, wat weer invloed heeft op onze emoties en fysiologische reacties.

Geschreven door:

Kris Coelus D.O. M.R.O

Specialiteiten:
baby's hoofd- en schouderklachten long- en darmproblemen

Lees ook

Osteopathie bij Rugklachten   Symptomen van rugklachten Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij zowel jonge als oudere volwassenen en kunn...
rugklachten osteopathie mobilisaties beweeglijkheid houding bewegingspatroon algehele gezondheid stress verminderen.
  In de huidige wereld zijn we vaak op zoek naar antwoorden op vragen over onze emoties, mentale toestanden en de complexe werking van ons lichaam en...
Inleiding:   De brein-lichaam verbinding wordt al lang erkend als een cruciaal aspect van onze algehele gezondheid en welzijn. Een beter begrip van ...

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484