Frequently Asked Questions

Hoe verloopt een behandeling?

De behandeling begint met een grondig onderzoek en vindt plaats in een ontspannen sfeer, waarbij goed geluisterd wordt naar je problemen. Na een gedegen lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan besproken in overleg met jou. Vervolgens start de behandeling met een op maat gemaakte aanpak, afgestemd op jouw specifieke behoeften en klachten.

Wat kan ik verwachten na een behandeling?

Allereerst kun je verwachten dat de osteopaten bij Osteo Online professionals zijn die zich constant proberen te ontwikkelen. De behandeling begint met een grondig onderzoek en vindt plaats in een ontspannen sfeer, waarbij goed geluisterd wordt naar je problemen. Na een gedegen lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan besproken in overleg met jou. Vervolgens start de behandeling met een op maat gemaakte aanpak, afgestemd op jouw specifieke behoeften en klachten.

Vanaf welke leeftijd behandelen jullie baby’s?

We behandelen baby’s indien nodig al in de eerste week als er zichtbare problemen zijn, zoals een nek die vastzit. Bij voorkeur behandelen we baby’s op de leeftijd van 3 à 4 weken, omdat ze dan al een beetje gewend zijn aan prikkels. We zien baby’s, peuters en kinderen van alle leeftijden. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen voor advies en informatie.

Ik heb een behandeling gepland maar ben ziek

Het liefst ontvangen we afmeldingen buiten de 24-uur limiet. Soms zijn er echter onverwachte problemen, zoals zelf ziek zijn of een ziek kind hebben, waardoor je niet kunt komen opdagen. In de bevestigingsmail staat het telefoonnummer van de betreffende osteopaat. Neem even contact op om te bespreken hoe we dit het beste kunnen oplossen.

Wanneer ga je beter meteen naar de arts?

Hoewel osteopathie effectief kan zijn voor veel klachten, zijn er situaties waarin het beter is om een arts te raadplegen. Ga naar een arts als je:

– Acute of ernstige pijn hebt die plotseling is ontstaan en niet verbetert.
– Koorts hebt die langer dan een paar dagen aanhoudt.
– Onverklaarbaar gewichtsverlies of nachtzweten ervaart.
– Neurologische symptomen hebt zoals gevoelloosheid, zwakte of verlamming.
– Plotselinge ademhalingsproblemen hebt.
– Veranderingen in zicht of spraak opmerkt.
– Borstpijn ervaart, vooral als deze naar je arm of kaak uitstraalt.
– Bloed in je ontlasting of urine opmerkt.
– Aanhoudende braken of diarree hebt.

Bij twijfel is het altijd verstandig om eerst een arts te raadplegen om ernstige aandoeningen uit te sluiten.

Voldoen jullie aan de plato-eis?

Ja, wij voldoen aan de PLATO-eis. De PLATO-eis verwijst naar de richtlijnen en kwaliteitsnormen die zijn opgesteld door het PLATO (Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie), een organisatie die zich richt op de kwaliteitsborging van medische en paramedische opleidingen in Nederland. Deze eisen zorgen ervoor dat opleidingen voldoen aan hoge standaarden op het gebied van inhoud, didactiek en praktijkervaring.

Osteopathie is een post-HBO opleiding op universitair niveau. Dit betekent dat onze osteopaten een uitgebreide en diepgaande opleiding hebben gevolgd, die bestaat uit zowel theoretische kennis als praktijkervaring. Onze opleidingen voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen en richtlijnen die door PLATO zijn vastgesteld, wat garandeert dat onze behandelaars goed opgeleid en bekwaam zijn in hun vakgebied.

Zijn jullie aangesloten bij ziekteverzekeraar?

Onze osteopaten zijn aangesloten bij het beroepsregister, wat betekent dat veel ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijke) vergoedingen bieden voor osteopathie behandelingen. Echter, het is belangrijk dat je zelf je polisvoorwaarden nakijkt om te zien of osteopathie in jouw verzekering is opgenomen en in hoeverre de behandelingen vergoed worden. Als je goed verzekerd bent, krijg je meestal een deel van de behandeling terug. Voor specifieke informatie kun je contact opnemen met je verzekeraar.

Hoeveel krijg ik vergoed?

Onze osteopaten zijn aangesloten bij het beroepsregister, wat betekent dat veel ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijke) vergoedingen bieden voor osteopathiebehandelingen. Het is belangrijk om zelf je polisvoorwaarden na te kijken om te zien of osteopathie in jouw verzekering is opgenomen en in hoeverre de behandelingen vergoed worden. Als je goed verzekerd bent, krijg je meestal een deel van de behandeling terug. Voor specifieke informatie over de vergoedingen kun je contact opnemen met je verzekeraar.

Kan ik de behandeling indienen?

Ja, je kunt de behandeling indienen bij je verzekeraar. De factuur wordt digitaal verstuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres. Als je verzekerd bent voor osteopathie, kun je deze factuur zelf indienen bij je zorgverzekeraar. De tarieven voor onze behandelingen staan vermeld op onze website en hierover kan niet worden onderhandeld.

nl_NLDutch